Skyldig i uagtsomt manddrab

En 71-årig mand blev tirsdag kendt skyldig i uagtsomt manddrab, efter han kørte en motorcyklist ned, der siden døde af sine kvæstelser.

Manden stod tiltalt for et sammenstød med en motorcykel på Alstrupvej ved Vester Hjermitslev i Brønderslev Kommune den 18. august i år.

Den 71-årige kom kørende ad Alstrupvej i en personbil med en trailer på, hvor han skulle svinge til venstre. I modkørende retning kom en 56-årig mand kørende på motorcykel, men det opdagede den 71-årige for sent. Han kørte ind foran manden på motorcyklen, som forsøgte at undvige, men væltede og kom ind under bilen. Han døde umiddelbart efter sammenstødet af sine kvæstelser.

Ved Retten i Hjørring viste de tekniske beviser, at motorcyklisten have overholdt fartgrænsen og at motorcyklen var i fin stand. Sammenholdt med bremsespor og udregninger på bremselængder kom politiet frem til, at den 71-årige ikke havde holdt stille og orienteret sig godt nok, og at ulykken derfor var hans skyld.

- Før retssagen gik i gang havde han erklæret sig ikke skyldig, men da de beviser blev fremført, så erkendte han sig skyldig, siger anklager Birthe Fogh Nissen.

Den 71-årige blev pålagt at betale 20 dagsbøder af 200 kroner samt en betinget frakendelse af kørekortet.

- Han var selvfølgelig rigtigt ked af det. I sager som denne er der ingen vindere. Kun tabere, siger anklager Birthe Fogh Nissen.
 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland