Skyldig: Lollandshus-leder idømt 10 dagbøder

Tirsdag formiddag blev der sat punktum i Lollandshus-sagen. Efter en 85-årig beboer på plejehjemmet Lollandshus døde efter fastspænding, er lederen kendt skyldig i at have forsømt sit arbejde. Dommen lyder på 10 dagbøder på hver 500 kroner.

Den 51-årige kvindelige leder af plejehjemmet Lollandshus blev tirsdag kendt skyldig i grov forsømmelse af sit arbejde som leder. Hun skal nu betale 10 dagbøder á 500 kroner.

Anklager Susanne Hansen gik efter 10-20 dagbøder og er derfor tilfreds med dommen.

- Jeg er rigtig tilfreds med udfaldet af sagen i dag og at retten har fulgt anklagemyndigheden og har fældet dom i sagen, siger Susanne Hansen, der er anklager ved retten i Aalborg.

Den 51-årige tidligere leder af plejehjemmet havde ifølge sin forsvarer ingen anden udvej, da hun den 29. oktober 2014 tog beslutningen om at fastspænde en 85-årig kvindelig beboer til en seng med en stofsele.

Hun indhentede dog ikke den ellers påkrævede tilladelse fra Aalborg Kommune. Hun undlod desuden at sørge for øget tilsyn med beboeren og gav ikke personalet nærmere instruktioner omkring den fastspændte beboer. Fastspændingen endte med, at den 85-årige beboer blev kvalt og få timer efter døde hun på sygehuset.

- Retten har lagt vægt på en samlet vurdering. Det at lederen ikke har indhentet tilladelsen til fastspænding kan ikke i sig selv føre til domfældelse, men de samlede omstændigheder, altså at hun hverken har indhentet tilladelse, sørger for øget tilsyn eller givet de ansatte instruktioner, gør at der er faldet dom, siger Susanne Hansen, der er anklager ved retten i Aalborg.

Domsafsigelsen skulle have fundet sted en uge tidligere, men den blev udskudt, fordi der var stor uenighed blandt forsvarer og anklager om, hvorvidt lederen af plejehjemmet handlede korrekt, da hun valgte at fastspænde den 85-årige beboer.


Seneste nyt

fra Nordjylland