Skyldige

Den 42-årige far og den 37-årige mor i Serritslevsagen er kendt skyldige i omfattende vanrøgt, vold og sexovergreb på deres i alt ni børn. Straffen fastsættes først den 21. juni.

Byretten i Hjørring finder begge skyldige, fremgår det af en kendelse fra de seks nævninge og tre kvindelige juridiske dommere mandag aften.

Parret er stort set dømt efter hele anklageskriftet. Kun et mindre forhold om voldstrussel er faren frifundet for, ligesom der sker frifindelse for vold på grund af fejl i anklageskriftet.
Men faren er fundet skyldig i vanrøgt, omfattende vold og sexovergreb.

Serritslevsagen startede ved retten i Hjørring den 28. april i år. Nomadeparret har været varetægtsfængslet siden sidst i februar 2010. Straks herefter blev deres mange børn tvangsfjernet.

Familien kom oprindelig fra Lolland, men havnede i Nordjylland efter et kort ophold i Skanderborg. Det var ikke mindst de røde advarselslamper herfra, der burde have fået Brønderslev Kommune til at reagere.

Det skete bare ikke.

Vanrøgtssagen blev kendt, da farens biologiske datter på i dag 21 år en kold dag i februar i fjor flygtede fra huset i Serritslev ved Brønderslev og kontaktede sin mor, som hun ikke havde talt med i tre år.

I telefonen fra en tilfældig café i Vrå sagde hun til sin mor på Sjælland, at far ville slå hende ihjel.

Så kørte sagen.

I sidste uge blev den uhumske bolig i Serritslev jævnet med jorden næsten samtidig med, at landsbyen skulle holde sin årlige sommerfest.

Ejendommen er på tvangsauktion overtaget fra den berygtede handelsmand Låsby-Svendsen, der lejede huset ud til Serritslevfamilien.

Kendelsen

Læs hele kendelsen her

Seneste nyt

fra Nordjylland