Slaggebjerg koster Rebild Kommune 5,1 millioner

Det kommer til at koste skatteborgerne i Rebild Kommune 5.1 millioner kroner at rydde op efter en stort slaggelager ved Smidje nær Bælum.

Økonomiudvalget i Rebild Kommune gjorde onsdag regningen op efter oprydningen af et slaggebjerg på Smidjevej 22 uden for Bælum. Slaggebjerget blev ladt tilbage da ejeren af Komdrup Maskinstation i 2014 gik konkurs, og det har altså kostet over fem millioner kroner at rydde op. 

- Det er, som man siger på godt jysk, rigtig træls. Vi burde måske nok have stoppet virksomheden noget før, så regningen ikke blev så stor, siger borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin (Rad.V.)

Den enorme miljøregning i Rebild kommer kun få dage efter at en brand på havnen i Aalborg nu truer med at blive til en stor miljøsag. Et lager med en stor mængde bilskrot - såkaldt shredderaffald - gik i brand, og det er efterfølgende blevet kørt til Aalborg Kommunes kontrollerede losseplads i Rærup.

Siden branden har Aalborg Kommune kæmpet for at få det norske firma Metallco, der eksporterede den enorme mængde skrot fra Norge til Danmark, til at tage deres skrot tilbage, men det afviser nordmændene, og det er derfor uvist hvem der skal betale omkostningerne i forbindelse med sagen.

Indehaveren af slaggebjerget i Smidje er i dag ansat som produktionschef i firmaet IF Recycling, der er ansvarlig for bilskrottet på Aalborg Havn, og personsammenfaldet i de to sager gør viceborgmester i Rebild Lars Hørsman, (Den Sociale Fællesliste) utryg.

- Jeg synes, det er for let at rende fra regningen i miljøsager, og jeg synes, man skal se, om vi kan gøre noget præventivt for at forhindre, at de samme personer kan figurere gang på gang i sager som dem her. Jeg er bange for, at flere kommuner kommer til at få en regning, siger Lars Hørsman. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland