110 års slagterhistorie købt af Danish Crown

Folkene bag Skagen Skinken, det yderst velrenommerede Slagter Munch Skagen, bliver fra årsskiftet en del af Tulip Food Company og Danish Crown-koncernen.

Siden 1905 har Slagter Munch været en del af bybilledet og forretningslivet i Skagen. Fra Sct. Laurentii Vej 1 har delikatesserne, heriblandt Skagen Skinken, spredt sig over det ganske, danske land, og slagterforretningen er blevet kendt for sine kødprodukter af fineste kvalitet.

Den historie og kvalitet bliver nu fra årsskiftet del af et større brand, når Slagter Munch slår sig sammen med Tulip Food Company og Danish Crown-koncernen. Tulip overtager dermed slagterforretningens aktiviteter, men det vil ikke ændre på oplevelsen, forsikrer begge parter.

Slagter Munch vil fremstå som en selvstændig enhed, som fortsat vil varetage alle funktioner i eget regi, så der ikke bliver rørt ved kvaliteten, håndværket og den faglige stolthed, lyder det fra Tulip Food Companys CEO, Kasper Lenbroch.

- Vi er meget glade for og ydmyge over at videreføre Slagter Munch, som er det måske stærkeste nichemærke i branchen. Dét er Slagter Munch blevet gennem mere end 110 års kompromisløse krav til kvalitet, smag og den samlede oplevelse ved de udelukkende hjemmelavede produkter. Vi forventer, at vi kan få stor glæde og gavn af hinanden, og vi vil ære og respektere det varemærke, som nænsomt er blevet opbygget, siger Kasper Lenbroch.

Slagter Munch bliver også liggende på Sct. Laurentii Vej i Skagen, men den daglige ledelse overgå fra slagtermester Jens Munch til døtrene Marie og Line Munch.

- For os her i Skagen er kvalitet kendetegnet ved, at en dygtig håndværker laver det bedste produkt, han kan – med de bedste råvarer, der findes. Sådan har det altid været hos Slagter Munch, og sådan vil det stadig være fremover – og som en del af Tulip Food Company kan vi nå endnu længere med vores ambitioner, siger Jens Munch.

- Vi kender i forvejen Danish Crown og Tulip som yderst seriøse og dygtige samarbejdspartnere. Gennem langvarig og fantastisk god samhandel, hvor vi har opnået at have adgang til det bedste svine-, lamme- og oksekød, som kan opdrives inden for landets grænser, har vi helt naturligt fået gode relationer til såvel medarbejdere som firmaerne. Derfor er det helt naturligt for os at blive en del af Tulip, og vi ser positivt og fortrøstningsfuldt frem til det nye ejerskab, fortsætter slagtermesteren.

Det er i år 50 år siden, at Jens Munch startede i lære som slagter hos sin egen far, Poul Munch – hvis far, Christian Munch, grundlagde Slagter Munch i 1905 på samme adresse som i dag. 


Seneste nyt

fra Nordjylland