Slagter stævner kommunalt vandværk efter kloakoversvømmelse

Mariagerfjord Vand fralægger sig ansvaret, efter en prop i kloaknettet sendte vand ind i Als Slagteren i februar - men det vil slagterforretningen ikke bare sådan lige finde sig i.

Det handler ikke om pengene længere for slagtermester Jan Holt Petersen og hans svoger René Jensen. Nej, nu handler det om principper.

Og derfor stævner makkerparret nu Mariagerfjord Vand for at svigte deres ansvar ved at lade en privat erhvervsdrivende stå tilbage med regningen efter en prop i det offentlige kloaknet.

- Vi mener, at Mariagerfjord Vand er ansvarlige, og så er der altså noget galt, når de bare sender lorten videre til de private og mener, at de skal betale, siger René Jensen, som driver en pølsevogn med pølser fra Jan Holt Petersens slagterforretning, Als Slagteren i Als.

Historien begyndte i februar, da en prop i kloaknettet i Als sendte kloakvand ind i Jan Holt Petersens næsten nyåbnede slagterforretning på Hadsundvej. Vandet stod fire-fem centimeter højt og endte med at ødelægge flere kølere i butikken. 

Det betød et stort tab for Als Slagteren, som dels måtte kassere kødvarer for 120.000 kroner og siden har lidt et dagligt tab i omsætningen på 30-40 procent. 

Men ifølge Mariagerfjord Vand, som sendte sin afgørelse til Als Slagteren onsdag eftermiddag, altså i går, og holder fast i deres første indstilling til sagen - når ikke de kunne forudse proppen i kloaknettet i februar, dækker deres forsikring ikke, og dermed er det altså op til Als Slagteren selv at udbedre de skader, oversvømmelsen forårsagede.

- Men det kan altså ikke være rigtigt. Det kan ikke passe, at det kan koste os 200.000 kroner hver anden dag, når der er fejl på et offentligt kloaknet. Derfor stævner vi Mariagerfjord Vand, og vi har tænkt os at føre sagen helt til tops, siger René Jensen, der fører sagen på vegne af både ham og Jan Holt Petersen.

- Jeg bliver ved, til en dommer giver Mariagerfjord Vand ret - og så fortsætter jeg bagefter, til jeg får medhold. Det handler ikke pengene længere, det er sgu lige meget. Men vi er nødt til at sikre, at det her ikke kan ske for andre også, lyder det fra René Jensen.

Han og Jan Holt Petersen er blevet bevilget 250.000 kroner i retsstøtte til at føre sagen for.


Seneste nyt

fra Nordjylland