Slagteriarbejder: - Vi er nødt til at sige ja

03:48

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

1 af 2

Medarbejderne på Danish Crown i Sæby skal tage stilling til et forslag, der betyder, at de skal gå ned i løn for at sikre job, men forslaget er ikke populært.

En lønnedgang på 1000 kroner om måneden kan blive en realitet for Kenneth Arvidsson, som er slagtersvende på Danish Crown i Sæby.

Salgterribranchen oplever nedgang, og Danish Crown har sammen med tillidmændene præsenteret et forslag, der betyder en lønnedgang på omkring 6 procent. Det skal i alt give 600 millioner kroner over fire år, som skal investeres i dansk svineproduktion. Formålet er at redde arbejdspladser på slagterierne, men medarbejderne er ikke glade for modellen.

- Overordnet tror jeg ikke, der er nogen, der er rigtig positive over for det. Folk skal nok sige ja, men der er ingen, der synes, at det er en fantastisk god idé, siger Kenneth Arvidsson.

I den fireårige periode garanterer Danish Crown, at der ikke bliver lukket slagterier, men der kan ske besparelser på det enkelte slagteri, og dermed er arbejdspladserne ikke nødvendigvis sikret. Det er en af de ting, der bekymrer Kenneth Arvidsson.

Medarbejderne skal tage stilling til aftalen om to uger, men Kenneth Arvidsson føler ikke, at der reeelt er et valg.

- Vi er nødt til at sige ja. Folk føler, at de har en pistol for tindingen, og hvis man ikke afgiver de 1000 kroner om måneden, så mister man sit job, siger Kenneth Arvidsson.

Flere nyheder fra TV2 Nord