Slagteriarbejdere vil forhandle videre

80 procent af slagteriarbejderne i Herning siger ja til at forhandle videre om ledelsesudspil. Det samme skulle være tilfældet i Sæby.

Meget tyder på, at medarbejderne på Danish Crowns svineslagterier accepterer koncernens meget omtalte forslag, der blandt andet betyder, at lønstigningerne bliver fastfrosset indtil 2018.

Ifølge TV-Midtvest har 80 procent af medarbejderne på Danish Crown i Herning torsdag sagt ja til at give deres tillidsmand et mandat til at forhandle videre med ledelsen. Det fortæller flere af de medarbejdere, som TV-stationen har talt med.

Tillidsmand Kurt Høj har ikke ønsket at kommentere sagen.

Stemningen er tilsyneladende den samme på tre ud af de fire andre svineslagterier.

TV-Midtvest erfarer, at de ansatte på slagterierne i Sæby, Blans og Ringsted også har givet deres tillidsmand mandat til at forhandle videre.

Det er fortsat usikkert, hvad slagteriarbejderne i Horsens beslutter sig for. De skal senest tage stilling til forslaget om tre uger.

Ud over at fastfryse lønstigningerne betyder forslaget, at slagteriarbejderne skal betale fem procent af deres løn til et selskab, der skal sikre, at der bliver produceret flere svin i Danmark.

Forslaget vil også betyde, at nyansatte slagteriarbejdere i de første fire år får 10 kroner mindre i timen end i dag.

Til gengæld vil Danish Crown garantere, at der ikke bliver lukket slagterier de næste fire år.


Seneste nyt

fra Nordjylland