Ekstravagante studieboliger: Slot tilbyder bolig til gymnasieelever

Elever fra Dronninglund Gymnasium får fremover muligheden for at bo i adelige omgivelser. Dronninglund Slot etablerer nemlig 8-10 studieboliger.

Bo på slottet, mens du går på gymnasiet. Sådan lyder et tilbud til kommende elever på Dronninglund Gymnasium. For at kunne tiltrække elever længere væk fra gymnasiet vil ejerne af slottet etablere otte til ti studieboliger til gymnasieelever på slottet.

Nanna Henriette Høgsbro er ejer af slottet, som hun overtog sammen med sin mand i 2017. De har en drøm om, at slottet bliver mere tilgængeligt for andre, og derfor har de nu købt den gamle hovedgård og jorden omkring slottet. Det er hovedgården, der fremover skal bebos af gymnasieelever:

- Vi vil gerne kunne åbne op for næste generation og også for ældre for den sags skyld, men åbne op for omverdenen. Det giver et liv her, og det vil tiltrække folk til Dronninglund og gymnasiet og stedet her, siger Nanna Henriette Høgsbro om planerne om at udvide med studieboliger.

Vil tiltrække elever fra København

Gymnasierne i udkantsområderne har længe kæmpet med faldende elevtal, og det gælder også Dronninglund Gymnasium. Det er Nordjyllands mindste gymnasium, og prognoserne viser, at antallet af elever også vil falde de næste år.

Derfor hilser rektor på gymnasiet det nye tiltag meget velkommen, fordi det kan gøre det muligt for gymnasiet at tiltrække elever, der ikke nødvendigvis kommer fra optagområdet fra Sæby til Hals, men også kan komme andre steder fra i landet:

- Vi vil gerne nå bredere ud. Vi synes, vi har noget at byde på her i Dronninglund. Det her muliggør, at man kan komme fra København eller Kolding, eller hvor det nu skal være, og så flytte til Dronninglund, siger Lars Jørgensen, der er rektor på Dronninglund Gymnasium.

Kan spare transporttiden

Mandag viser Nanna Henriette Høgsbro slottet frem for to af Dronninglund Gymnasiums elever. Marie Bruun og Tobias Laubek tror, at slottet kan blive et hit på gymnasiet:

- Hvis man bor langt væk, som jeg gør, eller hvis man har over en times buskørsel hver dag, som flere af mine venner har, så er det en fantastisk mulighed, for så kan de bo lige op af gymnasiet i stedet for at bruge tiden på transport, siger Tobias Laubek, der er gymnasieelev.

- Jeg synes, det er en oplagt mulighed, og jeg synes, det kunne være virkelig fedt at få et fællesskab herovre sammen med de andre, der går på gymnasiet, siger Marie Bruun, der også er elev på Dronninglund Gymnasium.

De kommende beboere på slottet får mulighed for at tage deres hest med, når de flytter ind. Det er endnu ikke fastlagt, hvad prisen for studieboliger skal være, men det bliver formentlig fastsat efter efterskoletaksten.

Se indslag om de nye studieboliger.

Seneste nyt

fra Nordjylland