Slut med asylcentre i Jammerbugt: 60 medarbejdere berørt

Asylcentrene i Jammerbugt Kommune lukker, fordi antallet af asylansøgere er faldet kraftigt.

Det er slut med at drive asylcentre i Jammerbugt Kommune fra næste år. På grund af at kraftigt fald i antallet af asylansøgere har Udlændingestyrelsen valgt at lukke centrene i Brovst og Tranum, ligesom også centret i Dronninglund drejer nøglen om.

Centret i Dronninglund lukker efter planen ved udgangen af januar 2019, mens centrene i Tranum og Brovst lukker ved udgangen af april 2019.

Udlændingestyrelsens planer kommer ikke som et chok for borgmesteren i Jammerbugt Kommune.

- Vi var godt klar over, at der ville komme flere lukninger, men vi vidste jo ikke, om det ville ramme Jammerbugt Asylafdeling. Med lukningen slutter en epoke på omkring 25 år, hvor der her i området har været drevet asylcentre, siger borgmester Mogens Gade fra Venstre.

Jobcenter skal hjælpe medarbejdere videre

Lukningen af centrene berører cirka 60 medarbejdere i Jammerbugt Asylafdeling. Derudover vil andre også kunne mærke, at asylcentrene lukker – for eksempel undervisere og psykologer, som asylområdet har købt ydelser af.

De medarbejdere, der bliver ramt af lukningen, vil blive taget hånd om af Jobcenter Jammerbugt.

- Nu må vi prøve at hjælpe de berørte medarbejdere godt videre med arbejde eller uddannelse, siger Mogens Gade.

I alt er der 800 beboere på de tre centre, og de beboere, som ikke har fået afgjort deres sag, når centrene lukker, vil blive overflyttet til andre opholdscentre.

Udlændingestyrelsen har lukket otte asylcentre i Danmark i år. I februar meldte styrelsen ud, at fire nordjyske centre skulle lukke – nemlig Center Frederikshavn, Børnecenter Rovvig, Centre Foldbjerg og Center Gunderuplund.

Med de planlagte lukninger vil der være 14 asylcentre tilbage i Danmark efter april 2019. I begyndelsen af 2016 var der 98 asylcentre.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland