Slut med gratis tog

I dag er det sidste chance for at køre gratis med toget i Nordjylland. Gratis måneden har betydet næsten dobbelt så mange passagerer og nogen gange udsolgte tog.

Michelle Marlene Mikkelsen pendler hver dag fra Brønderslev til Hjørring. Hun har sparet 400 kroner i september, men glæder sig alligevel til at det igen koster penge at køre med toget.

- Jeg vil egentlig gerne betale, hvis det betød at der var færre mennesker med, eller hvis det betød, at de havde sat et større tog ind, så folk havde en chance for at sidde end, siger Michelle Marlene Mikkelsen til TV2/NORD.

Ifølge DSB's egne tal, så er passagertallet steget stødt gennem september, så der i sidste uge var dobbelt så mange rejsende som normalt sammenlignet med samme uge i 2011. De mange passagerer har givet problemer med overfyldte tog.

- Der er en øvre grænse for, hvor mange togvogne vi kan sætte ekstra på. Men vi har gjort det så godt som vi kunne, og det er vores oplevelse, at kunderne generelt har været rigtig glade for det. Ikke mindst fordi det har været gratis, siger trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov til TV2/NORD.

En af de nye kunder er Marta Yepes.

- Det har vist sig at være en succes. Jeg kan sidde og læse og slappe af, så jeg har købt et pendlerkort til næste måned, siger Marta Yepes til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland