Slut med kat på plejecenter i Nykøbing

Arkivfoto. Foto: Jesper Bo Winther

En kat er kommet i klemme, efter Fødevarestyrelsen har været på besøg på plejecenteret Rolstruplund. Det skriver limfjordupdate.dk.

Plejecenteret Rolstruplund har siden 2016 haft huskat, men nu er det slut. Efter et uanmeldt besøg fra Fødevarestyrelsen har plejecenteret set sig nødsaget til at skaffe sig af med katten. Det skriver limfjordupdate.dk.

Ifølge Henning Sørensen, der er formand for Socialudvalget på Mors, har katten været med til at give de ældre livskvalitet.

- En dag kørte jeg en ældre kvinde hjem, som var i dårligt humør. Da hun så katten, faldt hun fuldstændig til ro, siger Henning Sørensen.

Ved Fødevarestyrelsen understreger de, at man gerne må have kat på plejecenteret – de skal bare sørge for at lukke døren til køkkenet.

- Fødevareloven er helt klar. Katte må ikke have adgang til køkkener, der tilbereder mad til eksempelvis svækkede ældre. Simpelthen fordi katten kan slæbe bakterier med ind i køkkenet og til serveringsområdet, der ikke har noget at gøre i dagens ret, siger fødevarechef Birgitte Horn.

Ifølge udvalgsformand Henning Sørensen har plejecenteret ikke mulighed for at lukke af for katten, og derfor har de taget konsekvensen og valgt at skaffe sig af med katten, der nu har fået et nyt hjem.

Henning Sørensen har klaget over afgørelsen.

Det har ikke været muligt for TV2 Nord at få kontakt til plejecenteret Rolstruplund.

Flere nyheder fra TV2 Nord