Slut med at ringe til skolelærerne efter arbejde

Den nye skolereform betyder, at det fremover er slut med at ringe til skolelærerne efter klokken 17.

Det er slut med at kontakte din skolelærer efter klokken 17, og forældre- og aftenarrangementer på skolen skæres ned til et minimum. Det er en konsekvens af lærernes nye faste arbejdstider, der er en del af folkeskolereformen. Det skriver DR Nordjylland.

Arbejdstiderne blev besluttet af Kommunernes Landsforening sidste år efter en langvarig konflikt, hvor lærerne følte sig sat uden for indflydelse. Men nu svarer de igen, forudser formanden for Mariagerfjord Lærerkreds, Gert Willems.

- Hvis du vil i kontakt med din skole, så bliver det ligesom, når du skal til læge. Du skal bestille tid inden klokken 17, siger han til DR Nordjylland.

Hans holdning bakkes op af en række lærerkredse, som DR Nordjylland har talt med. Fra august slutter lærernes arbejdsdag senest klokken 17, og hvis de pålægges hjemmearbejde eller aftenmøder, så har de krav på ulempe-tillæg.

Næstformand i forældrenes organisation Skole og Forældre, Finn Juel Larsen, er bekymret over holdningen. Han frygter især, at det vil gå ud over skole/hjem-samarbejdet.

- Hvad med de forældre, der ikke har mulighed for at konsultere skolen om eftermiddagen, spørger han til DR Nordjylland.

Skoleledernes nordjyske formand, Peter Hansen, anerkender, at lærernes arbejdsdag reelt slutter inden klokken 17, men han håber på fleksibilitet.

- Samarbejdet må for guds skyld ikke blive for firkantet, siger Peter Hansen. Han understreger samtidig, at det bliver op til den enkelte skoleleder og skolebestyrelse at prioritere økonomien i aftenarrangementer og lejrskoler.

Et specielt tillæg i arbejdstidsaftalen siger, at lærerne kun kan forlange løn for 14 timer i døgnet, når de er på lejrskole. Men hvem skal så holde øje med børnene i de resterende 10 timer, spørger Gert Willems fra Mariagerfjord Lærerkreds.

- Vi holder os til loven, for det skal vi jo her i landet, og det går vi også ud fra, at kommunen vil gøre i det ny skoleår, siger Gert Willems.

Det er den enkelte skole, der i første omgang skal finde de ekstra lønkroner til skole/hjem-samtaler, forældremøder eller sociale arrangementer efter klokken 17.


Seneste nyt

fra Nordjylland