Små skoler skal tiltrække tilflyttere

Foto: Thomas Gaardsmand

Faldende børnetal betyder, at både Hjørring og Frederikshavn vil lukke mange af de små skoler, men i Jammerbugt stritter politikerne imod udviklingen.

For at tiltrække tilflyttere til de mindre byer vil man bevare de små skoler.

På første skoledag efter ferien havde forældre til børn på Nørhalne Skole taget opstilling i skolegården, for at protestere over et besparelsesforslag om at skolen kun skal være et undervisningssted, som skal høre under Skolecenter Biersted.

- Hvis først vi bliver reduceret til blot et undervisningssted, så viser al erfaring, at der kun går kort tid før skolen skal lukke, siger talsmand for forældrene, Henriette Larsen, til TV2/NORD.

Meget tyder dog på, at forældrene og de 190 børn fra 0-6. klasse kan ånde lettet op. Et flertal af Venstre, Dansk Folkeparti og Borgerlisten i Jammerbugt er nemlig klar til at give de små skoler en chance.

- Det kan da godt være, at der her og nu er en økonomisk gevinst i at lukke skoler, men vi bliver nødt til at se på hvordan vi fremadrettet skaber en øget tilflytning. Nu skal det prøves af ved at bevare de små skoler, siger Jens Jungersen (Venstre), der er formand for Børne- og Familieudvalget i Jammerbugt Kommune

Mens politikerne i flere andre nordjyske kommuner fører deres forvaltningers besparelsesforslag om skolelukninger ud i livet , så vil de i Jammerbugt give lokalsamfundene fire år til at bevise, at de kan tiltrække tilflyttere, hvis skolerne bliver bevaret. Selv om også embedsmændene i Jammerbugt har foreslået både skolelukninger - og sammenlægninger.

Formentlig vil hele seks ud af syv skoler nu få chancen for at overleve, hvis bare der sker en tilvækst af tilflyttere. [color=#ff0000" face="arial black, sans-serif" size="3][/color]

Flere nyheder fra TV2 Nord