Småjob er vejen væk fra kontanthjælp

02:08

Jobcenteret i Frederikshavn har held med at flytte kontanthjælpsmodtagere ud på arbejdsmarkedet med såkaldte småjobs.

En ansættelse på få timer i ugen kan hjælpe kontanthjælpsmodtagere med at komme ind på arbejdsmarkedet. Det har jobcenteret i Frederikshavn erfaret. De har flyttet mange fra offentlige ydelser til ordinære ansættelser.

-Vi har haft succes med at flytte kontanthjælpsmodtager til ordinære stillinger. Vi har borgere, der lige så stille er trappet op og er endt med at være ansat i en hel ordinær fuldtidsstilling, så småjobbene virker, siger Mette Krog Dalsgaard, jobcenterchef i Frederikshavn.

Jobcenteret i Frederikshavn har det sidste halve år øget fokus på kontanthjælpsmodtager i små jobs på grund af en ændret lovgivning. Sidste år blev det besluttet at kontanthjælpsmodtagere der blev vurderet til at være i stand til en almindelig ansættelse skulle have 225 timer i arbejde ellers bliver de skåret i ydelserne. De små job har dog hjulpet flere tilbage til arbejdslivet.

En af dem, der har flere ansatte i såkaldte småjobs er Martin Christensen fra Dagli´ Brugsen i Frederikshavn.

- Det er en stor hjælp for at os at få de her folk ud i småjobs, så man lige kan se dem an uden en eventuel ansættelse eller man kan lære dem en masse de kan bruge i et andet job, siger Martin Christensen.

Jobcenteret i Frederikshavn søger lige nu flere virksomheder, der ønsker at få ansatte i småjobs.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord