Smertestillende piller tilbagekaldes: Ukendte piller fundet i Pamol-glas

Et parti Pamol-piller tilbagekaldes efter fund af ukendte piller i Pamol-pakninger.

Medicinalvirksomheden Takeda Pharma A/S har torsdag besluttet at tilbagekalde et parti smertestillende Pamol-tabletter. Det sker, fordi der i to beholdere er fundet tabletter, der ikke er Pamol-tabletter og virksomheden skriver selv, at risikoen for patienter kan være alvorlig.

Der er tale om et parti Pamol-piller af 500 mg i glas med 300 styk. Disse pakninger kan kun købes på recept på apoteker eller hospitalsapotaker, og virksomheden bedes patienter, pårørende og plejepersonale, der har modtaget de berørte pakninger om ikke at anvende dem og istedet returnere dem til nærmeste apotek hurtigst muligt. Produktet vil uden beregning blive ombyttet til et nyt.

Takeda Pharma A/S skriver i en pressemeddelelse, at de tager sagen meget alvorligt og har igangsat en undersøgelse af dokumentationen for fremstillingen af produktet, ligesom alle distributionsled bliver informeret.

Det berørte parti Pamol-piller kan identificeres på batchnummeret 11255945, der er påtrykt siden af glasset, ligesom det såkalte "vnr.", der for de berørte produkter er 51 07 32.


Seneste nyt

fra Nordjylland