SMS-hjertestop-ordning er firedoblet i Nordjylland

Nordjyderne vil gerne redde liv. Det viser sig i antallet af SMS-hjertestop-ordninger, hvor der nu er fire gange så mange som i 2015.

Siden 2010 har Region Nordjylland haft særligt fokus på at fremme initiativer, hvor borgere hjælper andre borgere under hjertestop eller akut sygdom i samarbejde med regionens vagtcentral. Siden 2014 er antallet af SMS-hjertesop-ordninger steget fra 5 til 19, og der er flere ordninger på vej til de hjælpeglade nordjyder. 

- Det er imponerende, at så mange nordjyder ønsker at gøre en ekstra indsats for at øge trygheden i deres lokalområde. Det er en indsats, som i bedste fald kan redde liv. Jeg sætter stor pris på det engagement, der bliver lagt for dagen af alle de frivillige, som er klar til at rykke ud på alle tider af døgnet, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Der er i alt 162 frivilliger tilknyttet de 10 1-1-2 akuthjælpeordninger, mens der er 318 frivillige tilknyttet de 19 SMS-hjertestop-ordninger. Man regner med, at der i Region Nordjylland vil være op mod 700 frivillige med de ordninger, der er på vej.

De nordjyske frivillige, der har vist stor interesse for at hjælpe andre, bliver nu også påskønnet til en temadag. 

- Vi vil gerne give de frivillige noget igen ved at indbyde dem til denne faglige temadag. Det giver de frivillige lejlighed til at få en god oplevelse, netværke og erfaringsudveksle på tværs af ordningerne og samtidig er det en lejlighed for os til at klæde dem ekstra godt på rent fagligt, så de får de bedst mulige forudsætninger for at hjælpe andre borgere i nød, siger præhospital lægefaglig chef, Poul Anders Hansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland