Smugkig på sygehuset: 15-årige Laura drømmer om at blive jordemoder

For 12. gang afholdt Aalborg Universitetshospital tirsdag uddannelsesmessen ”Den hvide verden”, der har til formål at give unge et seriøst og virkelighedsnært indblik i de sundhedsfaglige uddannelser.

15-årige Laura Kaptain tøver lidt, mens hun tager gummihandskerne på. Om få øjeblikke skal hun for første gang tage imod et barn ved en fødsel. Heldigvis er der masser af vejledning at hente fra en uddannet jordemoder lige ved siden af, og barnet, der er på vej til verden, er en dukke.

quote Det der med at hjælpe folk med at puste og trække vejret, synes jeg, er fascinerende.

Laura Kaptain

- Det der med at hjælpe folk med at puste og trække vejret, synes jeg, er fascinerende, siger Laura Kaptain, da dukkebarnet er kommet sikkert til verden.

Hun drømmer om at blive jordemoder og er blot en af hundredvis af unge fra hele Nordjylland, der tirsdag eftermiddag lagde vejen forbi uddannelsesmessen ”Den hvide verden” på Aalborg Universitetshospital.

Seriøst valg

På messen kan de unge få et seriøst og virkelighedsnært indblik i, hvad hverdagen byder på, hvis man for eksempel arbejder som jordemoder, anæstesisygeplejerske, ergoterapeut eller noget helt fjerde. 

- Vi synes, det er rigtig vigtigt, at de unge mennesker træffer deres valg af uddannelse på så seriøst et grundlag som muligt. Og det med det seriøse handler om, at man lidt kan se det i virkeligheden, fortæller uddannelseskonsulent Hanne Lisby fra Aalborg Universitetshospital. 

Det betød blandt andet, at de besøgende på messen også kunne få et meget realistisk indblik i, hvordan det foregår, når et af sygehusets traumehold tager imod svært tilskadekomne patienter.

Et skridt nærmere

For Laura Kaptain har besøget på messen også været en succes. Det med ”den hvide verden” ligger lidt til hendes familie, der allerede tæller en sosu-assistent og en tidligere Falck-redder. Så dagens besøg på messen har muligvis bragt hende et lille skridt nærmere en afklaring af fremtiden.

- Jeg tror godt, at jeg kunne ende med at blive jordemoder. Jeg synes, det er meget fascinerende, funderer hun efter besøget.

Dagens messe blev stablet på benene af godt 120 frivillige fagfolk fra Aalborg Universitetshospital. 


Seneste nyt

fra Nordjylland