Sneen sløver julehandlen

Den store mængde sne, der ramte Nordylland allerede i sidste uge har haft indflydelse på julehandlen. Folk har simpelthen ikke kunnet komme ud og købe julegaver.

Man kunne ikke ønske sig bedre julevejr end vejret i dag. Men hos Aalborg Storcenter ser det dystert ud efter en uge med sne.

- Jeg vil tro, at vi har manglet 20.000 kunder i løbet af ugen. Specielt søndagen var jo rigtig rigtig tung. Der manglede vi 10.000 kunder alene den dag, siger centerchef Preben Bjerregaard til TV2/Nord.

Selvom der ikke er udsigt til snestorm igen lige foreløbig, så mangler kunderne stadig.

- En dag som i dag så vil vi stadig mangle en del kunder i forhold til sidste år. Det er formentlig dem, der kommer mere end 100 kilometer væk fra, som besøger centeret og siger: Jamen, vi bliver lige hjemme i dag og ser til det ser lidt bedre ud, siger Preben Bjerregaard til TV2/Nord.

Det er kunderne udenfor Aalborg, der indtil nu har holdt sig væk.

- Det er faktisk først nu, at jeg rigtig er kommet ud og handle julegaver. Så jeg kommer oppe fra Kaas af og så tager man bare til Aabybro for at handle ind eller Pandrup og sådan noget, siger Jill Højen fra Kaas.

- Jeg har været sneet inde. Jeg mangler cirka halvdelen af mine julegaver, siger Jane Rosterland fra Dybvad.

Aalborgenserne har gerne ville vove sig ud i sneen for at købe julegaver. Cirka syv kilometer væk - midt i Aalborg - går det noget bedre for konkurrenten Friis. Der har ikke været det store fald i kunderne og her i Matas har man rygende travlt.

- Vi har slet har slet ikke kunne mærke noget. Det har været det samme fantastiske salg som altid, siger Lone Oldhøj, der er indehaver af Matas i Friis.

Søndag ramte årets første snestorm Danmark - og især Nordjylland.

- Det har været en lidt speciel oplevelse, fordi vi har så fantastisk mange kunder og har haft en fantastisk udvikling gennem lang tid. Og så må vi sige, at lige da sneen den falder, så er folk altså nødt til at blive hjemme, siger centerchef i Aalborg Storcenter Preben Bjerregaard til TV2/Nord.

- Altså, vi kunne mærke det en lille smule. Og de var meget sneet til vores kunder, der kom men ellers synes jeg ikke, at vi kunne mærke det, siger indehaver af Matas i Friis, Lone Oldhøj, til TV2/Nord.

Der er tretten dage til jul endnu, så centerchefen er stadig postiv.

- Hvis ellers vi får fornuftige tilkørselsforhold, så skal kunderne nok og gæsterne nok dukke op. Inden jul, siger Preben Bjerregaard til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland