Snigpremiere: Unikke optagelser viser prinsernes venskabelige fejde på vandet

Knap 10 år gamle optagelser med Kronprins Frederik og Prins Henrik, lavet til Drage Gold Cup i Skagen, bliver for første gang nogensinde sendt på TV. Se programmet allerede nu.

Det er unikke og hidtil ubrugte billeder, der i aften klokken 19.50 ruller over skærmen på TV2 Nord Salto i programmet Kongelig Kapsejlads.

Programmet er nylavet, men alle billederne er fra 2009, hvor Prins Henrik, som døde i februar i år, sammen med Kronprins Frederik, deltog i kapsejladsen Drage Gold Cup i Skagen.

Her havde Kongeskibet Dannebrog lagt til kaj i forbindelse med det royale sommertogt, og far og søn - der begge har saltvand i årene og permanent vestenvind i håret - skulle naturligvis deltage i Drage-racet.

Det var blot en af mange kapsejladser som det royale far og søn-makkerpar deltog i, men det blev det sidste store stævne, hvor de dystede mod hinanden. Og helt eksklusivt havde et filmhold fået tæt adgang til både Prins Henrik og Kronprins Frederik i forbindelse med løbet.

Stolt over at vinde over en ung mand

- Det er altid morsomt, når det er far og søn, foklarer Prins Henrik i udsendelsen, som du allerede nu kan se over denne artikel.

- De (unge red.) kan godt forstå, at man er mere glad, stolt og tilfreds, når man vinder over en ung. Og den unge er endnu mere stolt over at vinde over sin far, fortæller prinsen videre i det eksklusive interview, der blev lavet i forbindelse med sejladsen.

Prins Henrik og besætning stævnede ud i White Lady mens kronprinsen i Nanoq havde klare intentioner om at vinde - i det mindst over White Lady. Men kronprinsen havde bestemt respekt for sin far og hans evner på vandet:

- Jeg ser ham som en kontinuerlig sejler, som har sejlet i mere end en menneskealder, siden han kom til Danmark sidst i 60'erne. Jeg beundrer, at han fortsætter og det spreder også en masse glæde, fortæller kronprinsen i udsendelsen.

Det er klokken 19.50 - lige efter Nyhederne - at vi sender programmet Kongelig Kapsejlads.


Seneste nyt

fra Nordjylland