Social-rådgivere kræver arbejdsro

Ændringer på socialområdet kræver arbejdsro, ellers vil det få konsekvenser for borgerne.

De nordjyske socialrådgivere kræver stop for nye regler, så de kan få arbejdsro til at indføre de nye reformer og regler, ellers kan det få konsekvenser for både klienterne og socialrådgiverne, lyder advarslen. Det oplyser DR Nordjylland.

- Vi har brug for en pause, så vi kan få tid til at indføre de tiltag, der er kommet de sidste par år, siger Mads Bilstrup regionsformand for socialrådgiverne i Nordjylland.

Han mener, at den manglende arbejdsro kan få alvorlige følger for servicen over for borgerne.

- Hvis vi løbende arbejder i en omstillingsperiode, så får borgerne ikke den optimale hjælp, da vi ikke når at få erfaringen og rutinen i at hjælpe borgerne bedst muligt, siger han.

De nye reformer og tiltag betyder også et forhøjet stressniveau hos personalet, noget som socialrådgiver Linda Østergaard Nielsen, ofte oplever.

- Følelsen af hele tiden at være bagud er meget ubehagelig og stressende. Især hvis man bliver ved at føle sådan, fordi der hele tiden bliver lavet noget om, siger hun.

Det nordjyske medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg den socialdemokratiske Bjarne Laustsen forstår godt socialrådgivernes ønske om mere ro, men det kan han ikke love dem.

De reformer vi har lavet, de skal gennemføres, og borgerne skal have hjælp. I samfundet i dag er der et krav om effektivitet på arbejdspladsen, så det er svært at sige til en bestemt gruppe, at de får fred, det kan jeg ikke love nogen, siger han til DR Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland