Socialchef vil optimere brandsikkerhed

Står det til socialchefen i Frederikshavn Kommune skal kommunens brandsikkerhed øges set i lyset af dødsbranden onsdag på et plejehjem.

Socialchef Jan Nielsen, Frederikshavn Kommunes socialchef, Jan Nielsen, beklager den tragiske brand, der onsdag aften kostede en 83 årig kvinde livet som beboer på plejehjemmet Strandgården.

- Stedet er udstyret med brandalarmeringssystemer, der er godkendt så sent som i november sidste år, men det er ikke godt nok, selv om vi overholder lovens regler, siger Jan Nielsen.

Kommunen har netop bedt Frederikshavn Brandvæsen komme med en vurdering på samtlige af kommunens pleje-, ældre- og handicapboliger med henblik på at få nogle anbefalinger til, hvordan sikkerheden kan optimeres.

Brandsikkerheden i flere af kommunens boliger lever op til gamle minimumskrav, som blandt andet betyder, at alarmeringen ikke sker ved røgudvikling, men først når temperaturen i et rum overstiger 60 grader.

- Vi skal have røgfølsomme brandanlæg i boligerne, og det er det vi vil gå videre med til politikerne nu. Jeg personligt kan ikke leve med som ansvarlig embedsmand, at vi ikke gør det godt nok - selv om vi overholder loven, siger socialchef Jan Nielsen, Frederikshavn Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland