Socialdemokraterne vil sætte paramedicinbiler ind i udkantsområderne

Nu er socialdemokraterne sundhedsordfører klar med en løsning på de dårlige responstider på ambulancerne i Nordjylland.

Socialdemokraternes sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen er nu klar med en plan – såkaldte paramedicinerbiler er løsningen.

- Paramedicinbiler fungerer faktisk rigtig godt, og de kommer jo hurtigt ud til de små yderområder, siger Flemming Møller Mortensen.

En mulig løsning på responstiderne vil ifølge Regionsrådsformand Ulla Astman koste op mod en halv milliard kroner, og dermed er der ingen udvej på problemet. Men nu går den socialdemokratiske sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen ud og foreslår en løsning, der ikke kun er billigere, men også mulig.

Sådan en står der for eksempel i Brovst, hvor den 24 timer i døgnet er klar til at rykke ud. En paramediciner kan sendes i stedet for en ambulancen og behandle patienten indtil yderligere hjælp kommer til. Der er indsat fem døgnbemandede paramedicinerbiler i Nordjylland – de har base i Thisted, Frederikshavn, Hobro, Farsø og Brovst. Og dem skal nordjyderne nu have flere af, hvis det står til socialdemokraternes sundhedsordfører.

- Jeg mener, det her er en virkelig god måde. Det er veluddannede folk, der kan komme ud og forkorte tiden responstiden, siger Flemming Møller Mortensen.

Det kommer uden tvivl til at koste flere penge for regionerne, derfor skal pengene øremærkes.

- Vi skal tage et ansvar på Christiansborg, det har vi gjort tidligere, hvor vi har øremærket til for eksempel helikopter og ambulancer. Og nu mener jeg, vi skal have en politiskdrøftelse, så nu vil jeg gå til ministeren og få afklaring på det her, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland