Socialdemokratiet vil bruge friskoletilskud på ghettoer

S-partiformand Mette Frederiksen blev onsdag vist rundt i et nyt Aalborg-projekt, der ikke var blevet til noget uden midlerne fra Landsbyggefonden.

Socialdemokratiet vil skære i tilskuddet til fri- og privatskoler, og bruge pengene til at finansiere en del af regeringens ghettoudspil.

Det forslag præsenterede Mette Frederiksen onsdag, da hun besøgte et nyt, storstilet boligprojekt i Aalborg. Et projekt, der sandsynligvis ikke var blevet til noget, hvis det ikke var for de midler, Landsbyggefonden har spyttet i projektet.

Men står det til regeringen, vil det fremover være meget begrænset, hvad Landsbyggefonden kan bidrage til, fordi ghettoudspillet skal finansieres udelukkende herfra.

Himmerland Boligforening betaler hvert år 33 millioner kroner til Landsbyggefonden, som til gengæld har været med til at finansiere en stor del af et i alt 1,5 milliarder dyre renoveringsprojekt af i alt 1100 lejligheder.

- Uden midlerne fra Landsbyggefonden havde vi stået med et projekt, hvor vi stadig havde set stilladser, vi havde været i gang med at skifte vinduer, og måske et nyt tag. Alle visionerne var svundet hen i dagdrømme, siger Ole Nielsen, der er direktør i Himmerland Boligforening.

Det skal stadig være muligt med den form for støtte, mener Socialdemokratiet, der foreslår, at man tager 350 millioner kroner fra tilskuddet til fri- og privatskoler, og bruger det som en del af finansiering til ghettoudspillet.

Du kan se et længere interview med Socialdemokratiet formand i videoen herunder. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland