Socialdemokratiet vil uddanne flere læger i Nordjylland

Socialdemokratiet præsenterede torsdag en fremtidig løsning på lægemanglen i Nordjylland. - Men problemet skal løses allerede nu, lyder det fra en borgmester.

Torsdag tog Mette Frederiksen (S) bussen til Blokhus i Jammerbugt Kommune for at vise sin støtte til borgmesterkandidat Jens Christian Golding (S).

Her benyttede formanden muligheden til at præsentere Socialdemokratiet løsning på lægemanglen i Nordjylland. 

- Det vigtigste, synes jeg, er at få uddannet nogle flere læger. Og sørge for, at der bliver uddannet flere læger med forankring i Nordjylland. Det er så vigtigt, at der er praktiserende læger i hele landet, for det er indgangen til sundhedsvæsenet, siger Mette Frederiksen.

Problemet skal løses her og nu

Men forslaget kigger alt for langt ud i fremtiden, lyder det fra borgmesteren i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V). Regionen står allerede nu over for en akut mangel på læger.

- Det lyder umiddelbart meget charmerende, men det tager rigtig lang tid i forhold til at få nogle praktiserende læger på banen, siger Mogens Gade.

Jammerbugt Kommune har derfor sat gang i en flere tiltag, der skal trække flere læger til kommunen.

Der er blandt andet iværksat en række charmeture, hvor interesserede læger bliver vist rundt i kommunen og får muligheden for at bosætte sig. Ifølge Mogens Gade har det ført til, at der nu kan være tre læger på vej til Fjerritslev-området.

Jammerbugt Kommune har også indledt et samarbejde med et konsulentfirma, der skal stå for det administrative i kommunens lægehuse og hyre personale. 

Patienter udebliver fra lægeaftaler

En undersøgelse foretaget af Megafon for TV2 Nyhederne viser, at 15 procent af nordjyderne bliver væk fra deres lægeaftaler. De mange aflyste lægetider er med til at øge presset på klinikkerne og spilder samfundets ressourcer.

Mette Frederiksen anerkender problemet, men har ikke noget bud på, hvordan man løser det.  

- Man kan kun komme det problem til livs ved, at patienterne overholder de aftaler, der er lavet. Og sådan skal det også være i vores sundhedsvæsen. Hvis man skal opereres eller har en tid hos lægen, skal man overholde den, siger Mette Frederiksen.

Jens Christian Golding ser også et stort problem i de mange aflyste lægeaftaler og mener, at løsningen kan findes i mere oplysning til borgerne.

- En oplysningskampagne kunne være rigtig godt. Vi har tidligere haft en kampagne, der informerede om, at man ikke skulle ringe 112, medmindre det var akut. Sådan en kunne man også køre her, siger Jens Christian Golding.

Den socialdemokratiske borgmesterkandidat mener ikke, at problemet bliver løst ved at uddele bøder til de patienter, der ikke møder op deres aftaler. 


Seneste nyt

fra Nordjylland