TV2 Nord

Socialpædagoger raser mod besparelser

Det er urimeligt og uansvarligt, at Aalborg Kommune nu igen vil skære ned på hjælpen til de svageste børn og unge. Det skriver Socialpædagogerne Nordjylland i en pressemeddelelse.

Efter Aalborg Kommune har varslet nye besparelser for de udsatte børn og unge i kommunen, advarer Socialpædagogerne Nordjylland, at det kan få store konsekvenser.

- De nye besparelser kommer som en bombe. Det risikerer fuldstændigt at ødelægge den socialpædagogiske indsats over for de udsatte børn og unge i kommunen, siger René Zimmer, der er fællestillidsrepræsentant for socialpædagogerne i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune.

Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen har, ifølge socialpædagogerne, helt uventet meldt ud, at der skal spares 15 millioner kroner på de udsatte børn og unge. I forvejen er der i løbet af det seneste halvandet år blevet vedtaget besparelser på mere end 70 millioner kroner på området i Aalborg Kommune.

Ifølge de nye sparekrav skal der blandt andet nedlægges en lang række pladser i kommunens specialinstitutioner og behandlingstilbud til børn og unge med særlige behov. Besparelserne betyder, at muligheden for at give de mest sårbare børn i Aalborg den nødvendige hjælp og støtte vil blive stærkt forringet, påpeger Socialpædagogerne Nordjylland.

- De nye sparekrav er yderst problematiske. Der er tale om sårbare og udsatte børn og unge, der har brug for en målrettet indsats og langsigtede planer - ikke hovsa-besparelser og slingrekurs, som har været tilfældet i Aalborg i den seneste tid, siger Peter Kristensen, der er formand for Socialpædagogerne Nordjylland.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord