Socialpædagoger raser mod besparelser

Det er urimeligt og uansvarligt, at Aalborg Kommune nu igen vil skære ned på hjælpen til de svageste børn og unge. Det skriver Socialpædagogerne Nordjylland i en pressemeddelelse.

Efter Aalborg Kommune har varslet nye besparelser for de udsatte børn og unge i kommunen, advarer Socialpædagogerne Nordjylland, at det kan få store konsekvenser.

- De nye besparelser kommer som en bombe. Det risikerer fuldstændigt at ødelægge den socialpædagogiske indsats over for de udsatte børn og unge i kommunen, siger René Zimmer, der er fællestillidsrepræsentant for socialpædagogerne i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune.

Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen har, ifølge socialpædagogerne, helt uventet meldt ud, at der skal spares 15 millioner kroner på de udsatte børn og unge. I forvejen er der i løbet af det seneste halvandet år blevet vedtaget besparelser på mere end 70 millioner kroner på området i Aalborg Kommune.

Ifølge de nye sparekrav skal der blandt andet nedlægges en lang række pladser i kommunens specialinstitutioner og behandlingstilbud til børn og unge med særlige behov. Besparelserne betyder, at muligheden for at give de mest sårbare børn i Aalborg den nødvendige hjælp og støtte vil blive stærkt forringet, påpeger Socialpædagogerne Nordjylland.

- De nye sparekrav er yderst problematiske. Der er tale om sårbare og udsatte børn og unge, der har brug for en målrettet indsats og langsigtede planer - ikke hovsa-besparelser og slingrekurs, som har været tilfældet i Aalborg i den seneste tid, siger Peter Kristensen, der er formand for Socialpædagogerne Nordjylland.

Flere nyheder fra TV2 Nord