Socialpædagogernes formand: - Det er uacceptabelt

Peter Kristensen er formand for Socialpædagogerne i Nordjylland. Sagen fra Vesthimmerlands Kommune ryster ham.

Udviklingshæmmede voksne i Vesthimmerlands Kommune blev bevidst flyttet til bosteder, der ikke passede til dem. Det viser interne dokumenter, som TV2 Nord har fået indsigt i. En praksis, som møder kritik fra fagforeningen Socialpædagogerne.

- Jeg synes, det er uacceptabelt. Det der med at tage borgere hjem og så regne med, at så går det hele nok af sig selv. Altså det her det er sårbare mennesker, som vi arbejder med, og det skal vi ikke glemme, siger Peter Kristensen, som er formand for Socialpædagogerne i Nordjylland.

Selv om ledelsen overfor medarbejderne tidligere har givet udtryk for, at de var vant til at agere og få tilladelse senere, så indrømmer de i et nyhedsbrev til de pårørende, at der blev handlet i modstrid med loven:

- Vi har sagt ja til at modtage borgere, der grundet en bestemt adfærd eller diagnose, vi ikke juridisk kan rumme i vores tilbud, da vi ikke har godkendelserne til at håndtere de komplekse problemstillinger som de omhandlende borgere førte med sig.

Syg af at gå på arbejde

Vesthimmerlands Kommune har begået en stor fejl og har ikke væres deres ansvar bevist. Det mener Peter Kristensen, formanden for Socialpædagogerne i Nordjylland.

- Jeg synes, det er et kæmpestort svigt, for man skal tage de mennesker alvorligt, man har med at gøre. Uanset om det er de ansatte, eller det er dem, der er i tilbuddet, så skal man tage folk alvorligt. Der er jo ikke nogen, der skal blive syge af at gå på arbejde. Man skal træffe alle mulige foranstaltninger for at undgå det. Det er enhver arbejdsgivers forpligtigelse. Derfor synes jeg også, at det her bliver en alvorlig sag, siger han.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland