Socialrådgiver hjælper mod udsættelser

Det har været en succes for Himmerland Boligforening at ansætte en socialrådgiver til at få lejerne til at betale deres husleje. Foto: Kim Christiansen

Antallet af huslejesager, der bliver sendt videre til en advokat, er næsten halveret i Himmerland Boligforening.

I et år har boligforeningen haft en socialrådgiver ansat til at tage kontakt til lejere i Aalborg Øst, som ikke har betalt deres husleje til tiden, og det har allerede haft en stor effekt. Det skriver DR Nordjylland.

- Vi har kunnet mærke et klart fald i antallet af beboere, som bliver sendt til advokat. Det er faldet mellem 40 og 50 procent, og det er temmelig markant, fortæller direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening.

Eksempelvis blev der i første kvartal af 2011 sendt 56 sager om manglende husleje til en advokat. Første kvartal i år var det mere end halveret til 26 sager.

- Jeg render nærmest med armene oppe over hovedet hver dag, siger socialrådgiver Margrethe Hjorth.

Siden oktober 2011 har hun hjulpet lejere i Aalborg Øst, som er bagud med huslejen. Det gør hun i første omgang ved at dukke op og banke på døren.

- De fleste lukker op og fortæller, hvorfor de er i den situation, og de erkender også, at de har de og de problemer. Men de tager imod hjælp og ser mig måske næsten som en frelsende engel, der kommer. Hun kan løse vores problemer, forklarer Margrethe Hjorth og tilføjer:

- Men som jeg siger til folk: "Jeg kan ikke løse jeres problemer, men jeg kan hjælpe dig til, at du kan løse dem selv."

Socialrådgiveren blev ansat, fordi Himmerland Boligforening fik støtte fra satspuljen til at forebygge udsættelse af lejere. Det samme fik tre andre boligforeninger.

/ritzau/

Flere nyheder fra TV2 Nord