Socialrådgivere i Aalborg Kommune nedlægger arbejdet

En stor del af socialrådgiverne i Aalborg Kommune nedlægger arbejdet tirsdag morgen. Det har de besluttet efter en møde mandag eftermiddag. Det oplyser TV2/NORD.

Sure socialrådgivere
Socialrådgiverne er sure over, at Aalborg Kommune tirsdag formiddag forventes at vedtage besparelser på syv millioner kroner på kontanthjælpsområdet i kommunen.

Vil demonstrere sammen
Socialrådgiverne vil derfor demonstrere på gaden i Aalborg sammen med en del af de kontanthjælpsmodtagere, som bliver berørt af besparelserne.

- Lige nu er det en mangeårig praksis kommunen vil fjerne alene af økonomiske hensyn. Vi frygter at det vil ramme fagligheden i vores arbejde. Godt socialarbejde koster penge og lige nu er det de svageste i samfundet Aalborg Kommune rammer, siger socialrådgivernes tillidsmand Lasse Olsen.

Ingen kommentarer
Socialrådmand Majbritt Iversen har mandag ikke ønsket at kommenterer hverken besparelserne eller socialrådgivernes arbejdsnedlæggelse.

Hvis Beskæftigelsesudvalget vedtager besparelserne, så betyder det blandt andet, at 60 projektpladser skal nedlægges.
En af dem som rammes er Marianne Hansen.

- Jeg tror jeg ryger tilbage i det gamle mønster med modløshed og frygt for fremtiden. Jeg kommer til at gå hjemme i stedet for som i dag på Basen (Aktiveringstilbud. Red. )hvor der er masser af opbakning og netværk, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland