Søfolk på tilbageholdt skib får endelig deres løn

De 19 besætningsmedlemmer ombord på det tankskib, som siden februar har været tilbageholdt i Aalbæk Bugt, kan nu endelig se frem til at få penge på kontoen

Det ser nu ud til, at besætningen om bord på det russisk/tyrkiske tankskib Natig Aliyev endelig kan få udbetalt løn.

Det er et estisk selskab, som er skibets nye charter, og det er altså dem, der nu betaler den 19 mand store besætnings løntilgodehavender. Et beløb der er på 324.370 amerikanske dollars, eller hvad der svarer til lige godt 2 millioner danske kroner, det skriver den maritime faglige organisation, CO-Søfart.

quote Det er rystende, at et rederi kan behandle sine søfolk på den her måde.

Morten Bach, ITF-inspektør

Skibet har ligget for anker i Aalbæk Bugt siden den 7. februar i år, og nu frigiver de danske myndigheder skibet, som forventes at sejle mod Baltikum sidst på mandagen.

Det er det internationale fagforbund for transportarbejdere, ITF, der nu for anden gang, har måttet sætte hårdt mod hårdt, for at besætningen kan få sin løn. I marts måned måtte den danske ITF-inspektør, Morten Bach, i aktion for at sikre besætningen sin løn tilbage fra november 2017. Den gang var beløbet på 250.000 dollars.

Og nu har Morten Bach endnu engang været i aktion for at sikre besætningen deres løn.

- Hvert enkelt besætningsmedlem har verificeret deres bankoplysninger overfor mig, så nu kan vi gå i gang med at overføre pengene til dem. De var naturligvis rigtig glade, siger Morten Bach.

- Men flere havde ikke fået løn udbetalt siden sidst i februar. Jeg kan kun advare skruppelløse redere mod at komme i dansk farvand. Vi er opmærksomme i ITF, og vi har et fortrinligt samarbejde med de danske myndigheder og herunder Søfartsstyrelsen, tilføjer han.

Det nye charter er kommet i stand via en dansk agent i Aalborg. Og nu er Natig Aliyev altså på vej på estiske hænder.


Seneste nyt

fra Nordjylland