Søndags-sol kan ikke få bugt med minusgrader

Søndagen starter halvskyet, men ender solrig - og kold.

Efter en flot lørdag i Nordjylland med masser af sol, temperaturer lige omkring frysepunktet og kun ganske lidt vind, venter der en søndag, som - hvad angår solskinnet - sagtens kan måle sig med lørdag.

Temperaturmæssigt bliver ugens sidste dag dog en kølig affære, så mens rundstykkerne ved 8-tiden ligger godt og lunt ved 180 grader, vil der udenfor være mellem 2 og 4 graders frost. Der vil være halvskyet, men op ad formiddagen brænder solen hul i skydækket, så vi mange steder får en flot dag. Solen får dog ikke bugt med minusgraderne og ud på aftenen falder temperaturen igen.

Den nye uge får, ifølge prognoserne, mindelser om en dybfryser, og allerede natten til mandag kan temperaturen falde til 9 minusgrader.

Det er sibirisk luft, der trækker ind over landet for at give os en regulær kuldebølge. Mandagens dagstemperaturer kommer til at minde om søndagens, men både tirsdag og onsdag bliver kuldegraderne decideret bidende. Termometeret vil vise i omegnen af seks minusgrader, men med vind fra vest på mellem 12 og 14 sekundmeter, vil det føles meget koldere, og vi har i denne vinter ikke haft så meget brug for vinterjakker og uldne huer, som vi får de kommende dage. Temperaturerne vil på de koldeste nætter kunne ramme tocifrede minusgrader.


Seneste nyt

fra Nordjylland