Søger asyl for at stjæle

Leder af asylcenter i Hanstholm mener at østeuropæiske kriminelle søger asyl, kun for at stjæle.

- Jeg er frygteligt irriteret over, at der er nogle af vores beboere, der udnytter vores asylsystemer og kommer her - åbenbart med den ene intention at tage ud hver nat og stjæle ting, der ikke er deres.

Så kontant er udmeldingen fra Lars Enevold Andersen, der er centerleder på asylcenter Hanstholm til TV/Midt-Vest.

Udmeldingen kommer efter at Midt- og Vestjyllands Politi har kunnet kæde tyvekoster fra et stort smykkekup sammen med østeuropæere fra asylcenteret. En hviderusser er allerede anholdt, en yderligere er eftersøgt og politiet har ransaget asylcenteret. Og det er ikke første gang, politiet har kunnet kæde østeuropæiske asylansøgere sammen med kriminalitet.

- De enkelte af vore beboere, der ikke kan finde ud af det, de ødelægger alt for meget for resten, som rent faktisk er her, fordi de ikke kan være i det land, de kommer fra. De er kommet herop for at få asyl og for at få et lykkeligt og trygt liv, og så det er forfærdeligt, at nogen ødelægger det, siger Lars Enevold Andersen til TV/Midt-Vest og bakkes op fra politisk side.

- Det er et voksende problem, at der kommer nogle asylansøgere til Danmark, som bruger vores asylsystem til at begå kriminalitet. Det skal man slå hårdt ned på, for det er jo et misbrug af asylsystemet, siger Karsten Lauritzen fra Venstre til TV/Midt-Vest.


Seneste nyt

fra Nordjylland