Sognepræst kritiserer kommune: Ældre sendes på fjernt plejehjem

02:02

Ældre i Jammerbugt Kommune kan ikke regne med en plads på det lokale plejehjem. I stedet risikerer de at blive sendt på et plejehjem i den modsatte ende af kommunen. Den praksis får skarp kritik af den lokale sognepræst.

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Den lokale sognepræst i Fjerritslev, Poul Erik Tranholm Pedersen, kritiserer i skarpe vendinger Jammerbugt Kommune for at ældre, der skal på plejehjem kan risikere at skulle bo langt væk fra deres tidligere hjem og deres pårørende.

Sognepræst i Fjerritslev i Jammerbugt Kommune er langt fra tilfreds med at de ældre i byen, der står overfor at skulle på plejehjem, ikke kan være sikre på fortsat at kunne bo i byen, men i stedet risikerer at blive sendt til Pandrup – 40 kilometer væk.

- De bliver hevet ud af nærmiljøet, fordi der ikke er plads på deres lokale plejehjem. De bliver sendt til Pandrup, 40 kilometer væk, der er ingen ordentlige busforbindelser til deres pårørende, lyder det fra Poul Erik Tranholm Pedersen, der finder det uværdigt behandle de ældre sådan og vurderer at de risikerer at blive ensomme.

Borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade (V) fortæller at de ældre sagtens kan komme på deres lokale plejehjem – hvis der er plads.

- Vi har ventelister og optagelseslister. De er reelle, og det betyder, at hvis man har behov for at komme på plejehjem, så kommer man det. Hvis man så kommer på plejehjem man rent geografisk ikke ønsker at være på, så har man mulighed for at komme på en flytteliste, så man kan blive flyttet tilbage til det område, man hører til, lyder det fra borgmesteren.

- Der er også noget, der hedder økonomi, og det er klart at vi generelt ikke kan have en overkapacitet af plejehjemspladser. Det har vi simpelthen ikke råd til, siger han videre.