Sol, sjap og skyer til jul

Glem alt om hvid jul. Lillejuleaften bliver varmere end i Mikael Jarnvigs minde.

Barnlige sjæle må nøjes med snevejret i fjernsynets julefilm, sådan som vejret tegner sig for den kommende uge.

- Det bliver ingen hvid jul. Der skulle ikke blive nogle trafikale udfordringer i juledagene. Så det bliver en trafiksikker jul - medmindre man da kører på slæde, siger TV2 Vejrets meteorolog Mikael Jarnvig.

Mandagen starter med nogen sol og tørt vejr langt de fleste steder, men også med frisk til hård vind fra sydvest med plusgrader på mellem fire og fem.

Her vil temperaturerne holde sig også tirsdag, men der kommer så nedbør ind vestfra, som kan genere bilisterne i Jylland i morgentimerne og på Sjælland i formiddagstimerne.

- Tirsdagen ser mere pløret ud. Dagen vil starte med tøsne, der vil gå over i slud og sjap. Det bliver en grå og sjappet dag, der også bliver lidt bøvlet trafikalt, siger Mikael Jarnvig.

Onsdag byder på temperaturer på fire plusgrader og frisk nordnordvestlig vind og lidt sol. Måske da:

- Der er svært at love sol på den her årstid, fordi den solen er fremme så kort tid og står så lavt. En enkelt sky kan næsten dække for solen i hele landet, siger Mikael Jarnvig.

Natten til torsdag vil der måske være glat på vejene nogle steder. Men både torsdag og fredag byder på mildere vejr, omend med regn af og til begge dage. Fredag når temperaturen op på hele otte plusgrader.

- Jeg kan ikke huske, hvor når det sidst har været så varmt lillejuleaften, siger Mikael Jarnvig.

Juleaftensdag bliver det tørvejr igen med lidt skyer og seks plusgrader. Og det vejr holder sig juledag, så folk på julebesøg kan færdes ubesværet på vejene.

- Børn og barnlige sjæle, som længes efter snevejr må væbne sig med lidt tålmodighed, siger Mikael Jarnvig.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland