Soldater snydt for tusindvis af kroner

En gruppe nordjyske soldater troede, at de skulle på bodyguardkursus, men manden bag er tilsyneladende stukket af med deres penge.

Indtil i fredags troede Asbjørn Børgaard, at han skulle uddannes til bodyguard. Sammen med 25 andre soldater fra hele Danmark var han blevet tilbudt at komme på bodyguardkursus i Østrig.

- Der blev vi jo lovet et rigtig godt job, men det viste sig så ikke at holde stik i sidste ende, siger Asbjørn Børgaard.

Langt de fleste af de 26 soldater indbetalte et depositum på mellem 13.000 og 15.000 kr - penge som angiveligt skulle bruges til på udgifter til kurset. Og indtil i fredags, hvor de første fem mand skulle afsted, anede ingen uråd.

Men manden bag kurset, Flemming Tarnow, blev ifølge soldaterne igen og igen forsinket, og til sidst dukkede han slet ikke op. Og så gik sandheden langsomt op for soldaterne.

Deres research viser, at Flemming Tarnow har henvendt sig til soldaterne under falsk efternavn. Da de opdager hans sande identitet, kan de blandt andet læse, at han er eftersøgt for bedrageri i England.

Selv afviser Flemming Tarnow blankt soldaternes anklager og hævder, at de først skal afsted i næste måned.

- Folk har ikke betalt det, de skulle betale, og de har ikke fået ordnet deres papirer til tiden. Den ene var kriminel, og den anden havde slet ikke betalt. Så kommer de jo ikke af sted. Og kursus er den 25. i næste måned. Der skal de på kursus, siger Flemming Tarnow til TV2/NORD.

Men ifølge Asbjørn Børgaard har soldaterne indbetalt langt overen halv million kroner til Flemming Tarnow. Og da han i weekenden forsøgte at konfrontere Flemming Tarnow, blev han pludselig truet - både på sms og i telefonen.

- Han ringede til mig og råbte, at han ville komme og smadre os alle sammen og dræbe os alle sammen, siger Asbjørn Børgaard.

Men det kan Flemming Tarnow ikke nikke genkendende til.

- Det er ikke nogen, der er blevet truet på livet - send mig den sms, hvis han er blevet truet på livet, svarer han.


Seneste nyt

fra Nordjylland