Soldater vil til Afghanistan

01:59

Filmen Armadillo bliver vist på TV2 i aften. Her er et billede fra den omdiskuterede film.

1 af 2

Soldaterne på Aalborg Kaserne vil gerne til Afghanistan igen.

En meningsmåling viser nu at 85 procent af de soldater, der har været udsendt mener, at det er for tidligt, at trække de danske soldater hjem. Det er også opfattelsen på kasernerne i Aalborg. Her er soldaterne omvendt klar til at tage af sted igen.

Asbjørn Børegaard og Kim Dalum har allerede været i Afghanistan en gang, og de er klar til en ny tørn.

- Jeg synes det er vigtigt vi gør det færdigt dernede, så vi ikke bare forlader landet og så de bare selv står tilbage, siger Kim Dalum, der er sergent på Aalborg Kaserne.

TV2 viser i aften den prisbelønnede dokumentarfilm Armadillo, der følger et hold danske soldater i Afghanistan tæt.

Selv om mødet med Taliban er rå krig skræmmer det ikke soldaterne på Aalborg Kaserne.

- Jeg vil have det dårligt, hvis der sker mig noget og min datter skal vokse op uden sin far, men det har været med i overvejelserne, og jeg kender risikoen, Siger Abjørn Børegaard, der er overkonstabel på Aalborg Kaserne.

39 danskere har mistet livet i Afghanistan. Jørn Randrup fra Frederikshavn er den seneste faldne, alligevel mener flere end 8 ud af ti af de danske soldater, der har været af sted, at Danmark skal blive i Afghanistan.

-Hvis vi trækker os ud for tidligt, så risikerer vores arbejde at være spildt. Og så føler jeg at jeg har mistet kammerater for ingenting, siger Asbjørn Børegaard.

Flere nyheder fra TV2 Nord