Solgt! Aalborg Kommune er Danmarks bedste til hussalg

Mere end hvert femte hus i Aalborg Kommune er solgt indenfor 14 dage. Svenstrup, Aalborg SV, Aalborg Øst og Aalborg SØ er topscorere

Kun akkurat er "til salg"-skiltet banket i jorden, før huset er solgt igen. Sådan opleves det i Aalborg Kommune, som er kommunen med de fleste lynsalg - altså et salg indenfor 14 dage.

I Aalborg Kommune bliver mere end hvert femte hus solgt så hurtigt. Det viser en ny opgørelse fra Boliga.

Aalborg Kommune ligger med sine 22,6 procent lynsalg i 2017 væsentligt foran Aarhus Kommune (17,4 procent) og København Kommune (14,3 procent). Det hurtige "ja tak" til et nyt hus i Nordjylland er også nødvendigt, hvis man vil have kvalitet, for boligmarkedet er i højt gear netop nu:

- Der er solgt, og der sælges, mange huse i Aalborg og omegn i de her år, så der er rift om de bedste huse. Efter nogle år, hvor antallet af hushandler er øget mere end antallet af nye huse til salg, er der ikke længere så mange huse at vælge imellem for køberne i området. Det vil typisk betyde, at der handles hurtigt, og at flere hushandler afsluttes inden for kort tid, siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit.

quote Der er solgt, og der sælges, mange huse i Aalborg og omregn i de her år, så der er rift om de bedste huse.

Mira Lie Nielsen, boligøkonom og chefanalytiker, Nykredit

Svenstrup og Aalborg SV stormer frem

Ser man nærmere på lynsalget i de enkelte postdistrikter, ligger Svenstrup, Aalborg SV, Aalborg Øst og Aalborg SØ alle i top fem - kun overgået i hele Danmark af Aarhus V. I disse bydele blev omkring 30 procent af alle boliger solgt indenfor 14 dage.

- I de seneste 5-6 år har Aalborg formået at tiltrække nye indbyggere. Ikke blot unge, som kommer for at studere, men også etablerede familier og folk lidt oppe i årene, som gerne vil bo tæt på universitet, job og i det hele taget tæt på de muligheder, som regionens eneste storby giver, siger Mira Lie Nielsen.
 

 

Her var der flest lynsalg i 2017:

Aalborg Kommune: 22,6 procent
Glostrup Kommune: 22,2 procent
Halsnæs Kommune: 19,2 procent
Bornholms Regionskommune: 19,1 procent
Brøndby Kommune: 18,7 procent
Aarhus Kommune: 17,4 procent

Et lynsalg er et salg indenfor 14 dage. Kun kommuner med mindst 20 solgte huse er talt med. Kilde: Boliga

 


Seneste nyt

fra Nordjylland