Solgt! Vi shopper sommerhus i påsken som aldrig før

En solrig påske og gunstige lånemuligheder har gjort påsken til et sandt mekka for ejendomsmæglerne.

Sæsonen for sommerhuskøb er for alvor i gang, og mange nordjyder har brugt påskedagene på at tage til fremvisning.

- Det er gået fantastisk. Der har virkelig været mange folk oppe i området, og vejret har været godt – så det er dejligt, siger Mikael Thomasen, der er daglig leder af Home Blokhus.

Også hos EDC Danebo var kalenderen fyldt op med købelystne nordjyder.

quote Der er væsentligt flere købere ude og kigge – og væsentligt større interesse, end der har været de tidligere år.

Hans Henrik Hansen, Thorkild Kristensen Blokhus

- Påsken plejer altid at være et godt startskud for mange til at kigge sommerhuse, men vi oplever, at i år har der været endnu mere aktivitet end i de senere år, fortæller ejendomsmægler Jonas Lassen, der alene mandag har fem fremvisninger.

I år har EDC Danebo måtte kalde ekstra kolleger ind for at imødekomme de mange interesserede købere.

Først leje, så eje

Hos ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen Blokhus oplever butikschefen ofte, at folk, der holder påskeferie i et lejet sommerhus, ofte undersøger muligheden for selv at købe sommerhus.

- Vi har haft en stor stigning i fremvisningerne i år. Det er der ingen tvivl om. Der er væsentligt flere købere ude og kigge – og væsentligt større interesse, end der har været de tidligere år, siger Hans Henrik Hansen.

I det hele taget er sommerhussalget i Nordjylland i 2018 kommet godt fra start. Tal fra boligsiden.dk viser, at salget af sommerhuse i årets første to måneder er steget med 10 procent i forhold til de to første måneder sidste år.

quote Mange har friværdi i deres huse og tager lån hjem og bruger det til at købe sommerhuset.

Jonas Lassen, ejendomsmægler, EDC Danebo

God lånemuligheder

Ifølge ejendomsmæglerne er det blandt andet muligheden for at finansiere 75 procent af et sommerhuskøb med et realkreditlån, der får interessen til at boome.

- Der er flere købere i markedet end tidligere – plus mange har friværdi i deres huse og tager lån hjem og bruger det til at købe sommerhuset, siger Jonas Lassen, der er ejendomsmægler ved EDC Danebo.

Dén holdning deler hans konkurrent i Home Blokhus:

- Der er flere ting, der spiller ind. Nu er der kommet nogle tiltag fra regeringen, men udover det er der også kommet en helt anden fornemmelse blandt mennesker. De vil det her igen – de vil ud og have det her livskvalitet, som et sommerhus er, siger daglig leder Mikael Thomasen.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland