Solhaven-ansatte hiver misbrugsekspert i retten

00:37

Foto: Ib Christensen

1 af 2

12 medarbejdere fra institutionen Solhaven, der var tiltalt, men senere blev frifundet i en sag om vold og ulovlig tvang mod de unge på institutionen hiver nu overlæge og misbrugsekspert Henrik Rindom i retten.

Solhaven-sagen, der efter flere års efterforskning og rettergang endte med en komplet frifindelse af de tiltalte, ser nu ud til at fortsætte ud af en ny vej. Denne gang er det dog de ansatte, der tager anklagerens rolle.

De 12 ansatte, der alle blev pure frifundet i sagen om ulovlig tvang og vold mod de unge på institutionen Solhaven i Farsø hiver nemlig overlæge henrik Rindom i retten for injurier. Det skriver Søren Virenfeldt der var - og igen er - forstander på Solhaven i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen skriver Søren Virenfeldt på vegne af i alt 12 medarbejdere at Henrik Rindom, der også er flittigt brugt misbrugsekspert i medierne, opsøgte forældre til tidligere anbragte unge og opfordrede dem til at anmelde Solhaven for vold. Ifølge pressemeddelelsen udtalte Rindom sig også meget kritisk om Solhaven, men uden at have belæg for disse udtalelser, da han aldrig har været på institutionen.

Den udløsende faktor, der gør at Rindom nu er sagsøgt for injurierende udtalelser, er dog at han også efter frifindelsen af Solhaven-medarbejderne fastholdt at Solhavens ansatte var voldelige.

Sagen skal for Retten i Aalborg den 21. december.

Forsiden lige nu