Sommer er sæson for kræmmere - ny butik åbnet i Hunes forsamlingshus

Et midlertidigt kræmmermarked er poppet op i Hunes forsamlingshus.

Tager man turen op og ned ad hovedvej 55 langs den nordjyske vestkyst, er de over det hele - antikvitietsforretningerne, loppemarkederne og retrobutikkerne.

Og når sommeren og dermed også turisterne kommer til Nordjylland, har de kronede dage, og nye genbrugsbutikker skyder op over det hele. Således også i Hune, hvor en blomsterhandler har besluttet sig for at sælge lopper til turisterne.

Jørn Jonasen har denne sommer valgt at skifte blomsterne ud med ting. Derfor har han fyldt Hune Forsamlingshus med ting og inviteret indenfor til retromarked, hvor alting har en historie.

- Her har vi for eksempel en pengekasse fra en gammel præstegård. Jeg har godt nok ikke fundet den originale nøgle, men der kan man lige forestille sig, hvordan degnen har gjort pengene op og lagt dem ned i kassen, siger Jørn Jonasen.

Retromarkedet er dog ikke et, der bliver i forsamlingshuset. Faktisk har Jørn Jonasen kun åbent måneden ud. Så det er med at være vaks, hvis man skal gøre en god handel og nå at prutte lidt om priserne.

- Vi er jo i Nordjylland, og her skal vi prutte om prisen. Svenskerne og nordmændene er ikke så gode til det, så de er lidt kedelige at handle med. De betaler bare. Men jeg tror, de er ved at lære det efterhånden, siger Jørn Jonasen.

Et bord går for en tusse til en svensk kvinde, mens en dansk mand forsøger at presse Jørn Jonasen lige rigeligt i en handel med tre gamle sirupsflasker.

- Kan vi ikke sige 200 kroner for de tre, spørger kunden.

- Ahr, nu synes jeg godt nok... De tre dér? Så er vi jo oppe i 285, næsten 300 kroner, svarer Jørn Jonasen. 

Lidt skal der jo pruttes, har loppe-manden allerede sagt, så de ender med at blive enige om en pris på 250 kroner.

De mange turister i landsdelen får mange til at åbne butikker i sommerlandet.

Seneste nyt

fra Nordjylland