Sommerhus ved Nørlev Strand bliver stående lidt endnu

Sommerhusejer Christian Hartmann skal ikke rive sit sommerhus ved Nørlev Strand ned alligevel. Han har i stedet fået et rømningspåbud af kommunen.

I morges troede sommerhusejer Christian Hartmann, at han skulle rive sit sommerhus ved Nørlev Strand ned. Det skete efter, at Borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt, i går luftede ideen om et nedrivningspåbud. I dag besluttede kommunens tekniske udvalg at give Christian Hartmann et rømningspåbud i stedet.

Det betyder, at han fremover ikke må opholde sig i sommerhuset, ligesom at det skal tømmes for ting indvendig.  Og selvom situationen langt fra er optimal for sommerhusejeren, så er han glad for, at sommerhuset kan blive stående lidt endnu.

- Hvis kommunen skulle handle, så er det en god måde, de nu handler på. Jeg vil gerne selv træffe beslutninger om mit sommerhus. Så er de lidt lettere at leve med, end hvis kommunen gør det for mig, siger Christian Hartmann til TV2 Nord.

Selvom Christian Hartmann nu har fået et rømningspåbud af kommunen, så betyder det dog langt fra, at sommerhuset er fredet. Det fortæller Ole Ørnbøl, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune.

- Vi har bedt Christian Hartmann om at fremlægge en handleplan for, hvordan han kan sikre sommerhuset for folk på stranden, ligesom vi også har bedt ham om en plan for, hvordan han vil bevare sit sommerhus. Nu må vi se, hvad han kommer frem med, og er det ikke fyldestgørende nok, så kan et nedrivningspåbud stadig komme på tale, sige han til TV2 Nord.

Til TV2 Nord fortæller Christian Hartmann, at han er helt tryg ved, at sommerhuset nok skal blive stående, hvis der ikke kommer flere storme som Helga og Gorm. Alligevel er han dog godt klar over, at overlevelseschancerne for hans eget sommerhus stadig er små.

- Det her er absolut sidste chance for mit sommerhus. Men denne her beslutning køber mig noget tid. Jeg har stadig ingen planer om, at samle mit sommerhus op på stranden. Og så er jeg kun lige gået i gang med at kigge på mulighederne for erstatninsgrunde, ligesom jeg stadig tror på kystsikring ved sommerhuset, siger han.

Udover Christian Hartmanns sommerhus har Hjørring Kommune også udstedt et rømningspåbud for nabohuset, der også er i fare for at falde sammen.

Flere nyheder fra TV2 Nord