Sommerhusejer tager 165 andre som gidsler

En enkelt sommerhusejer ved Lendrup Strand kan ende med at blive skyld i, at området kommer til at stå under vand.

En klage fra en sommerhusejer kan resultere i, at 166 sommerhuse kommer til at stå under vand i Vesthimmerland. Den enlige klage betyder nemlig, at der ikke foreløbigt bliver bygget et dige mod oversvømmelser ved Lendrup Strand.

- Det er forfærdeligt. Det er jo sådan noget, der gnaver helt indvendigt. Om en måned kan vi risikere at efterårsstormen rammer - og så står det hele under vand, siger Kim Madsen, der er formand for beboerforeningen.

Sommerhusområdet har gentagne gange været oversvømmet - og beboerne har i otte år kæmpet for at få bygget et dige mod vandmasserne, men én mand har sat sig imod.

For skal der bygges et dige, skal sommerhusejerne selv være med til at betale et bestemt beløb for det. Det er de 165 sommerhusejere indforstået med, men én nægter at gå med på betingelserne.

Hos Teknisk forvaltning i Vesthimmerlands Kommune er medarbejderne også ved at miste tålmodigheden.

- Det er helt håbløst, at én mand kan få lov til at bremse byggeriet. Nu har vi lavet flere projekter, som er blevet stemt ned, forklarer Carsten Agesen, der arbejder med sagen.

Sagen er nu sendt til Miljøministeriet. Hvis ministeriet vurderer, at den ene sommerhusejer skal have medhold i sin klage, vil kommunen droppe at lave et nyt projekt.

- Det er for dyrt og kræver for mange ressourcer, siger Carsten Agesen.

Dermed må 165 sommerhusejere kigge langt efter en sikring mod oversvømmelser.


Seneste nyt

fra Nordjylland