Sommerhusejer vil have Hanstholm-vindmøller stoppet

Sommerhusejeren vil have stoppet arbejdet med at tage de eksisterende møller ned.

Nikolaj T. Mortensen er sommerhusejer i Klitmøller, og han er alt andet end tilfreds med udsigten til, at tre kæmpevindmøller skal skyde i vejret på Hanstholm Havn, som Thisted Kommune ellers ønsker.

De tre kæmpevindmøller skal erstatte fire mindre vindmøller der står den dag i dag, men det vil Nikolaj T. Mortensen have stoppet. Han har indsendt en klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet i Viborg omkring møllerne, oplyser hans advokat til LimfjordUpdate, der også er kommet i besiddelse af selve klagen.

Sommerhusejeren håber med sin klage at få den VVM-redegørelse, der tillader møllerne, kendt ugyldig. Sker det ikke, ønsker han at hele sagen skal behandles på ny. En sagsbehandling, der først kan ske, når der er gennemført en miljøjvurdering af den danske vindmøllebekendtgørelse 

Klageren ønsker, at der gennemføres en såkaldt Strategisk Miljøvurdering (SMV) og påpeger, at dette ikke er sket i Hanstholm og henviser til en EU-dom på området.

Nikolaj T. Mortensen mener desuden at borgmester Lene Kjeldgaard Jensen (Kons.) er inhabil i kommunalbestyrelsens behandling af sagen, fordi hun er næstformand i havnens bestyrelse. Det samme gælder Per Skovmose, der er kommunalbestyrelsesmedlem og samtidig driver virksomhed på Hanstholm Havn. Derudover har han også indklaget Poul Hvass Hansen som inhabil i sagen.

Sommerhusejeren håber, hans klage kan få opsættende virkning, så nedtagningen af de fire eksisterende møller, der er i fuld gang, stoppes. 


Seneste nyt

fra Nordjylland