Sommerhusejere presser politikere: Find 30 millioner til kystsikring

Grundejerforeninger langs den nordjyske vestkyst og Hjørring Kommune inviterede fredag politikere til Lønstrup for at få kystsikring på finansloven.

Der er brug for 30 millioner kroner om året, hvis kysten i Hjørring Kommune skal sikres. Så klar er meldingen fra Grundejerforeningen Strandfogedgården og Hjørring Kommune.

Derfor havde de inviteret de to nordjyske folketingspolitikere, Bjarne Laustsen og Bent Bøgsted, til Lønstrup for at diskutere, hvordan kysten i sommerhusområdet kan sikres.

quote I forhold til, hvor mange penge der er på en finanslov, så er det jo peanuts.

Bjarne Laustsen (Socialdemokratiet)

Efter mødet var både Bjarne Laustsen (Socialdemokratiet) og Bent Bøgsted (DF) klar til at kæmpe for at få 30 millioner kroner til kystsikring på finansloven. 

-  Jeg bad om en oversigt, over hvordan kystsikringen kan laves, og hvor mange penge, der er behov for. Den oversigt tager jeg med til Kristian Thulesen Dahl (Dansk Folkepartis formand, red), som så kan tage det med til finanslovsforhandlinger, siger Bent Bøgsted (DF).

Det bakker Bjarne Laustsen (Socialdemokratiet) op om, og han mener ikke, det er urealistisk at få afsat 30 millioner kroner til kystsikring på finansloven.

- I forhold til, hvor mange penge der er på en finanslov, så er det jo peanuts. Og der er altså nogle kommuner, for eksempel Hjørring, der har meget mere kyststrækning end andre, og derfor bliver vi nødt til at have staten med ind over til at bidrage med nogle flere midler, siger Bjarne Laustsen.

Hos talsmanden for grundejerforeningerne bifalder de resultatet af dagens møde.

- Jeg er meget positiv. Jeg synes, der er kommet nogle meget klare udmeldinger fra politikerne. Både Bent Bøgsted og Bjarne Laustsen vil opfordre deres partier til at tage det med til finanslovsforhandlinger, siger formand for Grundejerforeningen Strandfogedgården i Lønstrup, Erling Mikkelsen.

Mødet kommer i kølvandet på regeringens finanslovsudspil, hvor der i første omgang ikke faldt penge af til kystsikring. 


Seneste nyt

fra Nordjylland