Sommerhusejerne krydser fingre - Halmballerne virker

I Nørlev glæder flere sommerhusejere sig over, at deres ulovlige opstillede halmballer klarede sig fint igennem den første nordjyske efterårsstorm.

100 halmballer står lige nu ulovligt på stranden ved Nørlev. Bigballerne er opstillet af flere sommerhusejere for at beskytte deres sommerhuse i mod det nordjyske efterårsvejr.

Torsdag skulle halmballerne for første gang vise deres værd, da den første storm ramte Nordjylland.

- De klarede det rigtig fint, og der var ingen problemer med at modstå vandet. Så nu krydser vi fingre for, at der ikke kommer en hårdere storm end denne, siger Christian Hartmann, der er talsmand for sommerhusejerne.

Halmballernes positive effekt har fået sommerhusejerne til at skrive en indsigelse til Kystdirektoratet, hvor de håber at få en midlertidig tilladelse til at lade halmballerne stå vinteren over.

- I næste uge sender vi indsigelsen, hvor vi beder om tilladelse til at lade halmballerne stå ind til marts. Det gør vi, fordi vi kan se, at de virker, og at de ikke generer nogen. Derfor mener vi også, at vi har en god sag, siger Christian Hartmann.

Christian Hartmann og de andre sommerhusejere håber at få medhold fra kystdirektoratet, da de ikke har det godt med at bryde loven.

- Vi er simpelthen nødt til at bruge de midler, vi har, så halmballerne kan blive stående ind til marts. Det er ikke noget, vi har det godt med, siger Christian Hartmann.

Sommerhusejerne ved endnu ikke, hvornår de kan forvente et svar fra Kystdirektoratet.


Seneste nyt

fra Nordjylland