Sommerhusene er steget i pris

Nordjyder, som gerne vil af med sommerhuset kan glæde sig over at priserne påde nordjyske sommerhuse steg med hele 4,1 % i maj måned. Den næststørste stigning på landsplan.

Netop nu og de kommende to måneder er det højsæson for handel med fritidshuse, og ifølge friske tal fra Boligsidens Markedsindeks, der udkommer i starten af hver måned med aktuelle tal for handler gennemført i den netop afsluttede måned, steg salgspriserne allerede i maj måned.

Udviklingen går igen i alle landets regioner. Størst er prisstigningerne i Nordjylland og Sjælland med henholdsvis 4,1 og 5,0 pct., mens salgspriserne på fritidshuse er steget med i omegnen af 2 pct. i såvel Region Hovedstaden som Region Midtjylland. I Region Syddanmark ligger salgspriserne nu godt 1 pct. højere end for en måned siden.

- Det skal dog med i betragtningen, at selv om salgspriserne nok er steget i løbet af maj, ligger de fortsat på et lavere niveau end for 12 måneder siden. Dengang var den gennemsnitlige kvadratmeterpris for fritidshuse på 15.200 kroner mod dagens niveau på 14.200 kroner. Det svarer til et prisfald på 6,2 pct. siden 1. juni i fjor, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for boligsiden.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland