Sommerhusområde sikres

 Sommerhusområde sikres

Sommerhusejere på Lendrup Strand ser nu endelig ud til at kunne ånde lettet op. Transportministeriet har givet lov til at anlægget et 2,75 meter højt dige, som skal sikre området mod oversvømmelse.

Efter en massiv oversvømmelse i 2005 gav Kystdirektoratet tilladelse til at bygge et nyt og højere dige i Lendrup, så de 160 sommerhuse ikke skulle blive oversvømmet.

Arbejdet begyndte i 2007, men efter klager fra to beboere i området blev arbejdet stoppet. Dels på grund af den forringede udsigt, og dels på grund af frygt for oversvømmelse i et andet område.
Nu har myndighederne givet grønt lys til at genoptage arbejdet, hvis der ikke kommer yderligere indsigelser til afgørelsen inden den 23. maj.

- Jeg er lettet over transportministeriets afgørelse. Jeg tror, vi kommer i gang nu. Det er svært at se, at der skulle komme nogle indsigelser til projektet nu, siger direktør Bjarne Larsen fra Lendrup Strand ApS.

Det nye dige til halvanden million kroner bliver 2,75 meter højt. Tanken er, at det skal sikre området mod en stormflod på et par meter.

Det er endnu uvist, om de to klagere vil benytte sig af klagefristen.


Seneste nyt

fra Nordjylland