Sommerhussalg steget med 50 procent

00:22

Arkivfoto. Foto: Bruno Stagsted

Arkivfoto.

1 af 3

Det nordjyske sommerhusmarked er i topform, hvad angår antal handler og priser. Den korte afstand til Aalborg og historisk lav boligfinansiering er forklaringen, det mener Nybolig.

Det er blevet ret populært at eje et sommerhus i Nordjylland. I anden og tredje kvartal 2016 blev der nemlig solgt 50 procent flere sommerhuse i Nordjylland end i samme periode i 2015. Det viser en analyse, som Nybolig har foretaget på baggrund af nye tal fra Realkreditforeningen.

- Appetitten på nordjyske sommerhuse synes umættelig i disse år. Selvom 2015 var et udmærket år, er der i 2016 virkelig kommet hul på bylden. Samtidig har priserne også holdt stand, selvom de på landsplan er faldet et par procent, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.

Han mener, at Nordjyllands fortsatte popularitet skyldes den korte afstand til Aalborg og den historisk lave boligfinansiering.

- Vores undersøgelser viser gang på gang, at folk ønsker et sommerhus, som de komme til på under en time i bil. Og det kan et ret stort antal personer i Aalborg og omegn, når de køber sommerhus i Nordjylland. Derfor tror vi også, at vi fortsat vil se et stærkt nordjysk sommerhusmarked både, hvad angår antal handler og priser især nu, hvor boligfinansieringen er så billig, siger Thomas Hovgaard.

Flere nyheder fra TV2 Nord