Sommerhusudlejning hitter: Alligevel tvivler branchen på, at rekorderne kan slås

Foto: Jesper Lange

Sommerhusudlejningen i Nordjylland har slået rekorder tre år i træk, men i branchen tvivler de på, at de kan slå rekorden igen i år.

De seneste tre år er sommerhusudlejningen i Nordjylland steget med 22 procent. I 2013 blev der udlejet godt 512.377 uger i de danske sommerhuse. I 2016 var det tal steget til 625.100 uger. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Men nu frygter branchen, at grænsen er nået.

- Der kan sagtens lejes mere ud for kunderne er klar til at leje, men politikerne er nødt til at gøre det mere attraktivt for sommerhusejerne at leje fritidshuset ud, hvis den gode fremgang i branchen skal fortsætte. Betingelserne for at leje sit sommerhus ud i dag - er langt fra gode nok, siger Kaj Frederiksen, der er direktør hos Sol og Strand.

Står det til regeringspartiet venstre er hjælpen på vej. De vil hæve det nuværende bundfradrag på udlejning på 21.400 kroner, for at gøre det mere attraktivt for folk at leje deres sommerhus ud.

- Her til efteråret vil vi hæve den skattefrie bundgrænse, som man må tjene på udlejning af sit sommerhus før man skal betale skat. Der lægger vi op til at hæve grænsen med 5000 kr., siger Torsten Schack Pedersen (Venstre), der er ordfører for erhverv, vækst og IT/telepolitik.

Herudover blev den nye planlov vedtaget den første juni 2017. Det betyder, at man som sommerhusejer kan leje sit feriehus ud i to ekstra måneder, end man normalt kunne. Før den nye planlov måtte man leje sommerhuset ud i seks måneder, men nu er også marts og september kommet med – så nu må man leje ud i otte måneder.  

Den ændring er også fortaget for at gøre det mere attraktivt at leje ferieboligen ud.

Flere nyheder fra TV2 Nord