Søster smidt ud af retten

Et familiedrama udspiller sig i retten i Aalborg. En 25-årig mand har erkendt grov vold og mishandling sin 19-årige lillesøster.

I en pause under retssagen begyndte en anden lillesøster til den 25-årige mand pludselig at kritisere tolken, der er med til at oversætte telefoniske samtaler, som politiet her optaget blandt de afghanske familiemedlemmer i Danmark for at klarlægge motivet til overfaldet på den 19-årige søster.

Den yngre søster mente, at tolken ikke duede til noget. Det blev til et skænderi, hvorefter søsteren løb grædende over til sin tiltalte bror på anklagebænken og krammede ham og græd højlydt, indtil to betjente skilte dem ad, og søsteren blev ført ud af retssalen.

Flere familiemedlemmer udviste aggressiv adfærd overfor tolken. Dommeren bad dem derfor om at opføre sig ordentligt eller forlade retssalen.

Flere vidner har i løbet af formiddagen beskrevet den 25-årige tiltalte mand som værende overhoved i den afghanske familie fra Hadsund. Efter vidnernes udsagn beskrives han som bestemmende og kontrollerende.

Han har erkendt at have slået den 19-årige søster med en 5 meter lang ledning, som han foldede to gange til en fireleddet pisk.

Anklageren forsøgte at bevise, at der er tale om æresvold imod søsteren. Det benægtede den 25-årige mand dog.

- I generaliserer for meget. Bare fordi jeg er afghaner og har slået min søster, så siger I det er æresvold. Det er det ikke, sagde den 25-årige og fortsatte:

- Alle har problemer i familien, sluttede han.


Seneste nyt

fra Nordjylland